Over pestkoppen en een kartonnen doosEen spannend avontuur rond pesten, vriendschap, verliefdheid en onvoorwaardelijke inzet voor diegenen die afhangen van de goodwill van de mens namelijk: de dieren.
Hierover artikels plaatsen in kranten en op Facebook is de eerste stap maar willen we niet heel graag dat pesten en broodfok stopt? Dan moet er iets aan gedaan worden en hiervoor moeten we bij de jeugd zijn. Ik weet zeker dat zij voldoende moed en kracht hebben om het op te nemen tegen de pestkoppen en niet enkel lijdzaam toekijken.

Je moet die vrienden van jou maar een keer uitnodigen. Misschien binnenkort op je verjaardag?

‘Tuurlijk!’ juicht ze theatraal om dan huilend naar de kleine schuur te rennen. Angst kan een mens onderuithalen. Als Bas haar dan ook nog eens vraagt of ze huilt veegt ze door haar ogen en lacht zijn opmerking weg. ‘Niets aan de hand. Gewoon een stofje joh!’

Ze neemt haar fiets en duwt hem ruw door het losse zandpad tot aan de verharde weg. Met de kletsende Bas op de hielen trapt ze haar angst en frustratie op de pedalen van zich af.

Het leven van Maite ligt overhoop wanneer blijkt dat papa zijn job kwijt is en met zijn gezin moet verhuizen naar het onbekende Stuivenszele.

Onbekend maar vooral ook angstaanjagend met om te beginnen een eerste schooldag en buitensporige pesterijen die Maite zelfs in de kliniek brengen.

De inhoud van een kartonnen doos brengt heel wat teweeg in het gezin Schippers.

Maar wat met die genadeloze broodfokker op haar pad, een keet vol verwaarloosde honden en een verdwenen puppy?

Een spannend avontuur rond pesten, vriendschap, verliefdheid en onvoorwaardelijke inzet.

Voor jongeren van 10 tot 12 jaar

die voldoende kracht en moed hebben

om wanneer iemand gepest wordt in te grijpen

en in de bres springen voor verwaarloosde dieren.

Fender doggy Marina.mp4

www.kramat.be

Reacties zijn gesloten.