Marina

Jeugdauteur Marina Theunissen werd geboren in Rijkhoven. Achteraf groeide ze op in diverse Limburgse steden en dorpen.Vandaag voelt ze zich thuis in een rustig en landelijk dorpje van Vlaams Brabant: Kersbeek-Miskom.

Haar droom ooit kinderboeken te schrijven heeft haar nooit losgelaten. Voor ze aan die drang kon toegeven, was ze een kleuterleidster die zich kon verliezen in de fantasiewereld van de kinderen. Toen in 2010 haar eerste jeugdboek verscheen werd haar droom een voelbare werkelijkheid.

Marina schreef in 2010: ‘De Verloren Lichtsteen.’ Een fantasieverhaal evenals de acht anderen die hierna volgden.

Waarom fantasie?

De jeugd moet leren omgaan met regels en sociale contacten die hun dagelijks leven belasten. Hiervoor hebben ze een uitlaatklep nodig. Bij het lezen wordt een link gemaakt tussen woorden en beelden, een schakel tussen fantasie en werkelijkheid.

Door te lezen krijgt ieder kind de keuze om in die fantasie mee te stappen. De uitdaging aan te gaan een verre reis te ondernemen. Om lieve elfen, vieze trollen, gruwelijke monsters te ontmoeten, maar ook dappere helden. Het plezier dat ze beleven door die verre reis met een diversiteit aan personages, is onbetaalbaar. Ze zien hoe wensen vervuld worden. Door te lezen weten ze dat de helden uit het boek ook worstelen met angsten net zoals zij. Dat onmacht, verliefdheid en grappig zijn op dezelfde manier beleefd wordt als in de echte wereld.

‘De Verloren Lichtsteen – Spiegels – De Zeven Levels – Schatverdorie – De man met het groene masker – Over Pestkoppen en een kartonnen doos.’ Eén voor één spannende boeken voor tien – twaalfjarigen

‘Young Adults Fantasy trilogie’ voor veertien plus met ‘Fairytale Lacrima, Fairytale Phoenix en Fairytale Endless.’ Een rijkelijke fantasiewereld over elfen – mgie – demonen – intrige – romantiek en gevaar.

Verwacht???

Zoals ik zelf verwoord ‘Mijn eerste groot mensenboek’ met de titel ‘Mathilde’ is klaar. In mijn reis van Jeugdboeken naar Young Adults en nu Volwassenen is de cirkel rond.

Ik heb veel bewondering voor zoveel schrijvers. Ze hier op te noemen zou een onbegonnen werk zijn. Wat me in een boek aanspreekt, is dat ieder zijn stijl heeft, zoals ik dat ook heb. Mijn stijl is eigen aan de persoon die ik ben. Gevoelig, dikwijls eenzaam en onbegrepen en gekruid met mijn verlangen naar een overdaad aan liefde. Ieder boek verhaalt karaktertrekken en levensgebeurtenissen van de auteur zelfs al is dat niet altijd een succesvol verhaal. Bij Mathilde is dat ook zo. Elk personage verhaalt verborgen gebeurtenissen uit mijn leven. Of reageert zoals ik dat ooit deed of nog steeds doe. Door de unieke stijl van opbouw worden de personages met mondjesmaat voorgesteld. Naarmate het verhaal vordert weet de een van de ander niet hoe innig ze met elkaar verbonden zijn. Een onverwacht onderwerp en de onverwachte plot beloont de lezer met een even onverwacht einde.

Neen, ik heb nog geen uitgever. Ja, ik wil graag dat het een boek wordt om er dan samen met jullie naar uit te kijken.

Contact: Marina Theunissen Heerbaan 64/3472 Kersbeek -Miskom

www.marinatheunissen.be

theunissen.marina@telenet.be

016 88 92 71  0472 66 19 81


Reacties zijn gesloten.